Illegal movie streaming service Popcorn Time shuts down • TechCrunch

Looking for:

Boete downloaden popcorn time

Click here to Download

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WebDec 31,  · Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis. Hoog gebruiksgemak en snelle VPN Goede kwaliteit voor de scherpste prijs Torrents, Usenet . WebThe Popcorn time software is a BitTorrent client that has a media player integrated into it and serves as a viable alternative to having a subscription-based media streaming . WebPopcorn Time Online No more downloads hassle! The best movies & TV shows for free! Directly on Popcorn Time Online in HD + subtitles. Settings. Interface.
 
 

[Boete downloaden popcorn time

 
Its original developers took the service down and abandoned the project merely a few days after it launched in Zo zwaait een digitale Elbakyan de gebruikers doownloaden haar website enthousiast gedag naast een взято отсюда tekst. De website heeft alleen een linkje naar de webpagina van het artikel nodig om de bijbehorende boete downloaden popcorn time te doorbreken.

 

One moment, please – Popcorn Movie & TV Show info

 

Dit is echter niet meer het geval, aangezien sinds het nu ook illegaal is om te streamen omdat je daarbij toch auteursrechtelijk beschermd materiaal download en upload. Stichting Brein probeert het gebruik van Popcorn Time tegen te houden door Nederlandse websites die Popcorn Time aanbieden te laten verwijderen. Dit is nog steeds illegaal, maar via VPN lijkt het alsof op een computer in het buitenland gebruik wordt gemaakt van Popcorn Time, waardoor de gebruiker vrijwel niet te traceren is.

Ondanks het vorenstaande maken veel mensen nog steeds gebruik van Popcorn Time. Dit komt mede vanwege het feit dat Stichting Brein eerder heeft laten weten niet achter individuele gebruikers aan te gaan. Nu laatst in het nieuws is geweest dat er toch boetes zijn uitgedeeld, is er veel onrust onder gebruikers van Popcorn Time ontstaan.

Want kan je als gebruiker van Popcorn Time ineens een boete krijgen? Het antwoord is nee. Er worden namelijk geen boetes uitgedeeld door Stichting Brein. Zij heeft die bevoegdheid niet. Wil een filmproducent een individuele gebruiker van Popcorn Time aansprakelijk kunnen stellen, dan zal hij eerst achter het IP-adres van de gebruiker moeten komen.

Dit moet via de betreffende provider, maar de meeste providers hebben al aangegeven dat zij geen gegevens van hun klanten zullen verstrekken. De stichting deelt zelf geen boetes uit – die macht heeft de organisatie niet. Bovendien wil Brein dat helemaal niet – zij geven de voorkeur aan voorlichting over legale alternatieven.

Kuik spreekt in het internet alleen over ‘organisaties die die stap mogelijk gaan zetten’. Popcorn Time is een dienst die films laat zien door torrents te streamen. Dat betekent dat je zowel up- als downloadt als je een film aan het kijken bent, en beide zijn in Nederland verboden. Zodra je een film downloadt uit ‘illegale bron’ bijvoorbeeld The Pirate Bay, waar veel torrents van Popcorn Time vandaan komen , dan ben je in theorie strafbaar.

Je kunt dan aangeklaagd worden door iemand die ‘last heeft’ van jouw downloadgedrag – in de praktijk zijn dat filmstudio’s, die door jouw download inkomsten mislopen. Op papier kan zo’n boete oplopen tot maximaal 8, euro, maar dat zal zo’n vaart niet lopen. Daar mist echter een belangrijke nuance bij, want tot nu toe zijn er in Nederland nog geen boetes uitgedeeld aan individuele downloaders, omdat niemand dat wil. Zowel Stichting Brein als verschillende auteursrechtenorganisaties hebben altijd gezegd dat ze niet achter individuele downloaders aan gaan.

Dat heeft namelijk geen zin. Als je de individuele downloaders pakt, pak je het probleem niet bij de wortel aan. Als je echt effectief wil optreden tegen downloaden, moet je de uploaders of zelfs de hele diensten offline proberen te halen, redeneren de diensten. Bovendien krijgen de filmstudio’s en auteursrechtenorganisaties op die manier te maken met een aanzienlijk PR-probleem. Op dit moment hebben de meeste Popcorn Time-gebruikers al geen hoge pet op van filmstudio’s, en een boete zou daarbij niet helpen.

Brein, en veel filmstudio’s, richten zich bovendien liever op betaalbare alternatieven. Het succes van Netflix in Nederland toont aan dat mensen wel degelijk willen betalen voor films, dus is het ook goed om te zorgen voor een goed legaal aanbod. Popcorn Time maakt illegaal downloaden makkelijk.

Te makkelijk zelfs, want de dienst groeit explosief. Vooral in Nederland is de dienst erg populair. Tim Kuik spreekt daarnaast over ‘dat Popcorn Time’ , waarmee hij ook duidt op andere illegale streaming-alternatieven zoals het gisteren opgedoken Browser Popcorn.

Al die diensten maken het illegaal downloaden of streamen van video’s en muziek wel erg makkelijk, en de bestrijding loopt bepaald niet lekker. Grote kans dat Kuik het daarom over een andere boeg gooit: Het bangmaken van de individuele gebruikers. Stel dat Tim Kuik gelijk heeft en de rechthebbenden inderdaad boetes willen uitdelen, hoe zou dat dan gaan? Allereerst moeten ze te weten komen wie er precies heeft gedownload. Daar zit gelijk een probleem, want providers geven zulke informatie niet zomaar weg.

Dat kunnen ze wel, maar ze moeten eerst de afweging maken of de privacy van gebruikers zwaarder weegt dan het verlies dat filmstudio’s lijden. Hoogstwaarschijnlijk zijn de auteursrechtenorganisaties daarom aangewezen op een gerechtelijk bevel , de enige manier waarop de providers te dwingen zijn gegevens af te staan. Daar komt overigens het probleem bij kijken dat niet helemaal duidelijk is achter wie je moet aangaan. De Duitsers hebben reeds veel ervaring in het opsporen en beboeten van illegale downloaders, daar dat over het algemeen strenger gedaan wordt in ons buurland.

Hoe werkt dit technisch? Dutch Filmworks registreert het IP-adres van de downloader en traceert dit tot de internetprovider. Als de internetprovider hiermee instemt of hiertoe verplicht gesteld wordt door de rechter wat in de toekomst waarschijnlijk steeds vaker zal gebeuren, zoals je verder in dit artikel kunt lezen , is de identiteit van de downloader uiteraard makkelijk te achterhalen.

Lang niet alle downloads via torrentwebsites zijn illegaal, want er is ook veel legale content te vinden op dergelijke platformen. Maar hoe weet je nu of het downloaden van een bestand legaal of illegaal is? Hierin wordt onder meer besproken wanneer het downloaden van bestanden legaal of illegaal is. Wees je er altijd van bewust dat de tips in dit artikel en het artikel dat je nu leest slechts tips zijn om veilig en anoniem gebruik te maken van torrent-websites.

Het is altijd jouw eigen verantwoordelijkheid om kennis te nemen van de wet en eventuele gebruikersovereenkomsten die je bent aangegaan en hiermee in overeenstemming, ook op torrent-platformen, te handelen. Daarom heeft het veel invloed op de rechtspraak binnen individuele lidstaten. Maar de rechters binnen die lidstaten kunnen uitspraken van het hof op verschillende wijzen interpreteren.

In de Duitse rechtszaak stelde de gedaagde niet aansprakelijk te zijn voor het illegaal downloaden van een luisterboek, omdat hij niet de enige in het huishouden was die gebruikmaakte van het gedetecteerde IP-adres. Zijn ouders gebruikten hetzelfde IP-adres. Het hof bepaalde dat het argument van de gedaagde niet voldoende is. Als hij verwijst naar andere gebruikers, dan moet hij bewijzen dat hij niet de downloader kan zijn geweest door zijn locatie op het moment van downloaden te geven en uitleg te verschaffen over de aard van het gebruik van de andere internetgebruikers.

Om specifieke individuen te kunnen beschuldigen van inbreuk maken op auteursrecht, moest Dutch FilmWorks de NAW-gegevens hebben van deze IP-adressen. De rechter beoordeelde in echter dat Ziggo deze gegevens niet hoefde te geven.

DFW had namelijk niet goed aangegeven wat ze met deze persoonsgegevens zouden doen. In stelde de rechter VodafoneZiggo nogmaals in het gelijk; de klantgegevens hoeven niet overhandigd te worden aan Dutch FilmWorks. De Nederlandse uitspraak is dus anders dan het oordeel van het Europese Hof van Justitie over de Duitse rechtszaak. De Nederlandse rechtbank gaf aan dat de aangesprokenen de kans moet krijgen om zich te verdedigen en te bewijzen dat het iemand anders is geweest die zich schuldig heeft gemaakt aan illegaal downloaden.

Aangezien dit bijna onmogelijk, is mag de benadeelde partij niet zomaar NAW-gegevens opvragen. Hiervoor moet eerst per geval een afweging gemaakt worden wat zwaarder weegt: de bescherming van het intellectuele eigendom, of de privacy van consumenten.

Het staat dus niet vast of je altijd aansprakelijk gehouden kunt worden voor het downloaden op jouw IP-adres. Het moet per geval afgewogen worden of de de inbreuk op auteursrecht dermate ernstig is dat dit zwaarder weegt dan de inbreuk op privacy van de consument en. Veel mensen die downloaden worden zonder dat ze het door hebben ook uploaders. Dit proces verloopt geheel automatisch via het torrentprogramma.

Dit is de essentie van een torrent-netwerk, waarbij gebruikers onderling bestanden uitwisselen. Het betekent ook dat Brein zijn vizier op jouw kan richten als zijnde een uploader en illegale aanbieder van auteursrechtelijk beschermd materiaal, als jij een torrent downloadt. In heeft Brein zelfs laten weten dat ze zich specifiek op frequente seeders gaan richten.

En voor uploaders liggen de boetes doorgaans nog veel hoger dan voor downloaders. Met deze IP-adressen klopt men aan bij de internetproviders, die deze IP-adressen direct kunnen koppelen aan hun klanten internetgebruikers. Veel internetproviders zijn niet bereid deze gegevens vrijwillig af te staan, waarna Brein of Dutch Filmworks doorgaans naar de rechter zal stappen. Als bij de rechter aannemelijk wordt gemaakt dat er vanaf een bepaald IP-adres daadwerkelijk inbreuk op het auteursrecht is gepleegd, kan de rechter van de internetproviders eisen de benodigde informatie aan Brein of Dutch Filmworks te overhandigen.

Op 2 juli oordeelde de rechter echter dat VodafoneZiggo de klantgegevens van downloaders niet hoeft te overhandigen aan Dutch Filmworks. Ondanks deze uitspraak, is de verwachting dat Brein en Dutch Filmworks in de tussentijd doorgaan met het verzamelen van IP-adressen en ze bouwen daarmee een database op van gebruikers die in overtreding zijn. Er wordt op deze manier een groeiende bewijslast verzameld die ingebracht kan worden bij toekomstige rechtszaken.

Daarnaast mogen de gegevens van overtreders dus 5 jaar bewaard worden van de Autoriteit Persoonsgegevens. Op het moment dat de rechter bij toekomstige zaken dus toch besluit dat de IP-adressen overhandigd moeten worden aan Brein of Dutch Filmworks, dan kunnen desbetreffende downloaders en uploaders alsnog vervolgd worden.

De Nederlandse filmbranche Dutch Filmworks noemt schikkingsvoorstellen van euro voor het illegaal downloaden van hun films. Als mensen niet akkoord gaan met deze schikkingsvoorstellen, kan een rechtszaak volgen en kan het bedrag verder oplopen. Er zijn tot op heden nog niet veel mensen beboet. De verwachting is dat er de komende jaren meer rechtszaken zullen volgen.

Brein en Dutch Filmworks zullen proberen de internetproviders te dwingen persoonsgegevens van downloaders af te staan. Mocht er een rechter zijn die de kant van Stichting Brein of Dutch Filmworks kiest in deze kwestie, dan kan het plots erg hard gaan met de boetes voor downloaden.

Voornamelijk Brein heeft namelijk al een groot aantal IP-adressen van overtreders verzameld. Toch zal het zelfs met een IP-adres van een overtreder voor Brein soms lastig worden om een boete voor illegaal downloaden uit te delen.

Dutch Filmworks wil daarom de schadeclaims neerleggen bij de persoon die het internetabonnement in een huis heeft afgesloten. Popcorn Time is een streamingdienst, maar werkt op basis van P2P-filesharing.

Gebruikers wisselen dus onderling bestanden uit, net als bij een torrentnetwerk. Bij Popcorn Time betreft het series of films die uitgewisseld worden, en gestreamed in plaats van gedownload. Dit betekent ook dat het gebruik van Popcorn Time onder dezelfde richtlijnen en regels valt als het downloaden van torrents. Bekijk jij een auteursrechtelijk beschermde serie of film via Popcorn Time? Dan ben je iemands copyright aan het schenden.

Je kunt hiervoor dus ook een downloadboete krijgen. Daarnaast is het zo dat je ook hier gelijk uploader bent. Jij ontvangt films en series van anderen, maar jij deelt deze series en films vervolgens ook met hen. Natuurlijk is het nooit de bedoeling om illegaal content te downloaden of te bekijken, maar de aanwezigheid en surveillance die bedrijven als Dutch Filmworks en Stichting Brein uit kunnen voeren bij streamingservices, zoals Pop Corn time, laat iets schrijnends zien waar ook eerlijke streamers zich tegen zouden moeten beveiligen.

Het laat namelijk zien dat het makkelijk is voor partijen om jou te bespieden tijdens het downloaden, of in dit geval streamen, en jouw exacte IP-adres te achterhalen. Dit is natuurlijk geen fijn idee en laat maar weer zien waarom ook bij het gebruik van streamingservices als Popcorn Time het belangrijk is om een VPN te gebruiken. Je kunt in Nederland inderdaad sinds een boete krijgen voor illegaal downloaden.

Een filmdistributeur of Stichting Brein zal eerst jouw IP-adres van de internetprovider moeten krijgen. Hiervoor is vaak een gang naar de rechter nodig.

Die zal vervolgens beslissen of er inderdaad sprake is van het schenden van auteursrechten en of deze schending zwaarder weegt dan de inbreuk op privacy van de consument. Indien dat het geval is, zal een internetprovider de gebruikersgegevens door moeten spelen aan Brein of een filmdistributeur. Het is ook niet ondenkbaar dat door Europese regelgeving de internetproviders op een gegeven moment gedwongen zullen zijn tot volledige medewerking bij het opsporen van overtreders.

In onder meer Duitsland en Denemarken worden momenteel al zeer hoge boetes uitgedeeld voor downloaden waarbij auteursrechten geschonden worden. In Amerika kunnen deze bedragen trouwens nog hoger oplopen. Zijn exacte misdaad? Vele jaren daarvoor, als jarige student, had hij dertig liedjes via Kazaa gedownload.

Stel: ik download illegaal een film en mijn IP-adres wordt verder bekeken. Mijn ISP wil de gegevens niet delen, maar ik was op hetzelfde moment nog ingelogd op een achtergrond service bijvoorbeeld google drive of spotify.

Zou het kunnen dat omdat hetzelfde IP-adres op hetzelfde moment van het downloaden ook werd gebruikt door mij op een andere service, dat ze via een omweg toch bij het individu terechtkomen?

Of geldt hetzelfde voor andere bedrijven als voor de ISP, namelijk dat ook zijn mijn gegevens niet zullen delen? Technisch gezien kan het, maar de meeste bedrijven zijn echt niet happig op het delen van klantgegevens voor infringements die niets met hun platform te maken hebben.

Spotify zal dus niet snel jouw IP-gegevens doorgeven als de aanklacht niets met jouw Spotify-gebruik te maken heeft. Daarnaast worden de IP-adressen van een VPN dienst gewoon hergebruikt, dus zijn er mogelijk wel honderden logins vanaf datzelfde IP adres mogelijk.

Hoe zit het met het online kijken van anime Japanse animatie op sites zoals Ik heb erg veel anime gedownload ik heb geen VPN , is de boete dan groter? In de praktijk weet ik echter niet of iemand in Nederland ooit een boete heeft gekregen voor iets dergelijks.

Ook over de hoogte van een dergelijke boete zouden we je niks kunnen zeggen, aangezien dat per zaak verschilt.

 
 

BBSコメント 舞妓体験処 ぎをん彩 -AYA-

 
 
Where hackers level up! An online cybersecurity training platform allowing IT professionals to advance their ethical hacking skills and be part of a. Popcorn Time, as the free brother of Netflix, has become popular among people who want to Why a VPN service when you download torrents. Sinds downloaden studenten én onderzoekers van over de hele wereld elke maand ‘Popcorn Time van de wetenschap’ weer in de lucht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *